Uncategorized

Årets Lucia 2020.

Jag har alltid varit barnsligt förtjust i luciatåg. Det som jag sett framemot 2020 var att få lussa för första gången med min egna lilla tomtenisse i alla bygdens stugor. Naturligtvis skulle jag själv agera lucia. Ja som många kända profeter har dom avbildat sig själva. Det fanns ju ingen tvekan om att en rundbal besatt mina runda former. Min kreativa hjärna visualiserar snabbt fram ett enastående Luciatåg. Nu var det bara den lilla detaljen att få fram ett fysiskt luciatåg..

Med hjälp av avloppsrör, granris , ljusslingor, hårband, markduk, gamla lakan, spillvirke och en trasig armatur fick vi ihop det.

I sin fulla prakt

Det har varit så många positiva responsen på vårt luciatåg. Dels från bygdens folk och resenärer längs riksväg 45. För att få ut maximalt av luciatåget skapade vi en bössa på musikhjälpen och vi fick ihop en bra slut till “Allas rätt till vård”.

Nu kommer vi till mitt dilemma. Nu är det slutet på januari och det är med mod i hjärtat vi till helgen låter lucia lussa vidare. Vem vet?.. Ljusetsbrud med följe kanske kommer tillbaka nästa år.

Sprid mer ljus// Kvinnliga Elektrikern

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *