Historier

Idag hyllar vi Raffiga Ralph

När man är 11-12 år så önskar man sig oftast som tjej på landet en häst. Man börjar komma på det med fjärilar i magen och killar. Smink och bh är något man köper för sitt studiebidrag/ barnbidrag. Men inte jag ….

-Mamma jag vill ha en gris.

Min mamma som är en mycket tålmodig kvinna som har fått stå ut med div djur genom min uppväxt.

Så eftersom jag redan i unga år var ganska företagsam så satte jag in en annons i den lokala tidningen och fick till min förvåning omedelbart svar utav ett desperat par som hade en minigris i en lägenhet inne i stan,  eller vad som fanns kvar av lägenheten. En gris kan göra mycket skada sitt tryne och kan tänka att han vässat sina betar mot ett och annan tapet och tröskel.  Bosse blev min första gris. Ända sen första dagen han kom in i mitt liv har jag alltid älskat detta otroliga djur. Underskatta aldrig dess intelligens eller styrka. Bosse var tränad till sitt, vacker tass, ligg, hit och rulla runt trotts sin kroppsliga hydda. Han och hans käresta Gullet gick runt här löst i många år på gårdsplanen.

 

Så nu i mitt vuxna liv och jag börjat bygga upp djurbesättningen efter generationsskiftet på gården så fick jag ett samtal av mamma att två 7 åriga grisar saknade ett hem. Jag har en förmåga att vara snål och skeptisk till allt annat som inte gäller djur där är jag impulsiv och min sambo kan aldrig vara säker på vad jag hittar i djurväg på blocket. Så blev det självklart att Raffiga Ralph och Världslige Wille flyttade in på gården.  Dessa två individer med stor personligheter.  Värdens bästa vakt djur som har skrikit och vrålat så fort att någon kommit in på gårdsplanen och alltid stått och hälsat en välkommen hem efter en arbetsdag.  Roffe som gärna blivit kliad bakom öronen och man kunde sitta i timtal och gosa i hagen.

Jag brinner för mina djur och alla har en speciell plats i mitt hjärta. Att vara djur ägare är ett stort ansvar inte allra minst när det är dags att bestämma att djurets tid på jorden är till ända. Hjärtat värker varje gång det försvinner en stjärna på gården men jag försöker inte sörja mina djur jag vill hylla den tiden jag har fått privilegiet att ha dom här.

Så idag ger vi en hyllning till Raffiga Ralph alias Roffe för sin tid här på jorden. Jag känner mig välsignad att han fick spendera sitt sista år här på min gård.

 

 

 

Grisar är flock djur och för att Wille inte skulle bli ensam så kom Gulliga Gunvor in i vårt liv vår förhoppning är att dessa skall bli lika goda vänner och fortsätta vakta gården.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.