Historier

Med andra mått mätt.

Jag och min man lider av något som kallas renoveringsmani. Många renoverar sönder sitt förhållande. Jag tror att det bara limmar ihop oss ännu mer. Sedan vi blev ett par har vi haft något renoveringsprojekt igång samtidigt som vi har haft gård och djur att sköta. I våras kände jag på mig att det var något som växte i mig och jag plussade på en sticka. Min man som låg borta på jobb hade ingen vetskap om vad jag anade och visste. Hur berättar man bäst? Eftersom jag är en person som älskar att överaska och gärna med en liten tankenöt så började jag smida mina planer.

Mitt kaninstall började med en stackars gallerbur på golvet. Sedan blev det två kaniner och min pappa anade att det inte kommer sluta med det antalet så han snickrade en 4 facks bur på väggen. Denna fylldes snabbt och tillslut fick min mamma hyra in en snickarfirma. Snickarna rynkade stort på ögonbrynen när de väl förstod vad de hade framför sig. Bygga ett kaninstall med plats för 20 kaniner. När det väl stod klart var det ett utav de vackraste rum jag sett. Här har avlats fram storartade kaniner under ca 20 års tid så det var ju givet när iden kläcktes att jag skulle berätta om vår storslagna avel i kaninstallet. På varje bur sitter det en White board tavla där vi fyller i hona, hane, när parning ägt rum, när kullen är född och antal i kullen. Jag klottrade dit våra uppgifter och på torsdagskvällen när min man kom hem skickade jag ut honom för att ge kaninerna mat. Han gick förbi just den buren ett antal gånger innan han utbrister i glädje, jaha !!!! -Blir det så bra avel i år, sa min man och tog mig i famnen och gav mig många många kyssar. Vi fick dock lova alla våra nära att inte påbörja något renoveringsprojekt tills bebisen är ute.

Så sagt och gjort vi försökte leva upp till löftet att inte sätta igång någon renovering och vi lyckades i 7 månader. Suget blev för stort och i helgen rev vi ut hela kaninstallet. Nu gapar det tomt och planeringen är att bygga upp så mycket som det går innan bebisen kommer. I år ändrade Jordbruksverket burmåtten för kaniner. Våra burar som byggdes för 20 år sen håller inte måtten. När man har stora vädurar kräver det plats och stora fina burar för att få fina djur. Nu satsar vi på att det ska bli stora och rymliga burar med mycket ljusinsläpp och att alla kaniner ska stormtrivas.

När jag var på MVC sa de det är viktigt att du rör på dig under graviditeten. Jag antar att de menade jaga kossor och riva kaninstall.

2 kommentarer

 • GMI

  ❤ I alla år har Du/ni glatt min mor Harriet,
  med Årsbrev,
  om livet som gått..

  Vi har fnissat och skrattat högt,
  för breven har varit en njutning
  i vintermörkret..

  Någonting vi sett fram emot
  och längtat efter
  varje vinter..

  💖TACK💖 för att Du/ni gjort livet ljusare för mor min 💖

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.