Historier

Sparris räddar liv

Här är det nu mitt första blogg inlägg. Så som jag pratat om detta och nu är det verklighet. Jag skall försöka förmedla det roliga och det sorgliga som händer här på våran gård.

Fyllt av stavfel och blandning mellan svenska och det eminenta språket dalsländska. Magnus Betnér hade hängt ut mig på scenen för jag är särskrivningens drottning. Men mina rader är magiska.

Ni vet man brukar alltid säga ´det där händer inte mig` jag har slutat då allt brukar hända mig i possessiv och negativ bemärkelse. Mitt talesätt är `det där hade aldrig hänt kronprinsessan viktoria` när något alldagligt går emot mig.  Här på vår gård händer det ständigt något nytt och man kan aldrig andas ut innan nästa incident står och knackar på dörren. Å det mina vänner det är just det som är det skräckblandade förtjusningen i mitt liv. Andan i halsen och hjärtat fyllt av kärlek.

På vår gård bor det två bulldoggar som ni kommer att få stifta mycket bekantskap med. En Fransk bulldogg Hilma på 3 år och en Old English Bulldogg Asta på 8 månader. Dessa två ar mina vapendragare hela dagarna dels på jobbet och här hemma men dock så ligger just dessa till grund för mycket oro och kärlek.

Förra söndagen ( alla incidenter med djur brukar ha en tendens att alltid infalla på en söndag då veterinären är som dyrast då) står jag i godan ro och stryker mina nya gardiner som är bland det tråkigaste som finns då det tycks bli med rynkor än släta ytor i mitt handhavande. Väl nere i vardagsrummet för att sätta upp mitt mästerverk sitter Asta och tuggar frenetiskt på något.. Alla valpägare och småbarnsföräldrar känner sig som en tandsköterska under denna tidsålder då man större tiden står och frenetisk och gräver i dess munnar och finner en det ena en det andra. När jag väl fått upp käften slås jag av IKEA sista avdelning. Stearin…. och efter lite ingående grävande en metallisk bit. Inte nog med att hon ätit ett x antal värmeljus hon har även smaskat i sig aluminiumen runt. Man blir iskall och oron tar en med storm steg. – vad gör jag nu? Bilder på inre blödningar och död kommer upp i tankarna. Öppnar käften på den andra bulldoggen och slås ännu en gång av IKEA och inser att dom gjort aktionen ihop.

Man säger att man skall aldrig googla men jag tackar att det finns fler hundar i världen som ätit värmeljus. Ilfart till närmsta butik kl 20.30 för att inhandla en kasse sparris. Denna unika grönsak har en förmåga att linda sina trådiga fibrer runt vassa föremål. I ca 48 timmar av oro anländer bajset inlindat och ombonat låg IKEA värmeljus.

 

Tänk att man kan bli så lycklig av bajs. Så alla hundägare se till att ha sparris hemma!

4 kommentarer

  • Marina Vesala

    Stackars … Det är sant, allt elände infaller alltid på söndagar eller stor helger …. Lilla busiga underbara Hilma och nykomlingen lilla Asta tränar dig inför små barns tiden som kommer komma i närmaste framtiden..
    Älskar att läsa dina Jul kort och nu ska jag följa dig på din blogg och hoppas att du uppdaterar med era nyheter. Kramar till er alla 😍

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.